NextGEN Gallery Plugin Not found

Misijski animatori u obje postaje završili prvi ovogodišnji termin priprave
May
02

Misijski animatori u obje postaje završili prvi ovogodišnji termin priprave


Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user 'zambezim'@'localhost' (using password: NO) in /home/zambezim/public_html/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /home/zambezim/public_html/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10
Grupa od 25 animatora na ovogodišnjem prvom terminu trogodišnje priprave

Grupa od 25 animatora na ovogodišnjem prvom terminu trogodišnje priprave

Misija Nawinda – 1. svibanj, 2014.

Danas pišu ispite a sutra će imati ocjene i time završava tečaj. Ovog termina se broj animatora povećao na 25.

Sudionici su iz obje misijske postaje: Ndjoko i Nawinda s time da su oni iz misije Ndjoko sad pohađali već drugu godinu a onima iz misije Nawinda je ovo prva godina. Cijeli tečaj traje tri godine po tri termina od deset dana. Tako smo zamislili tečaj za osposobljavanje misijskih animatora u naše dvije župe.

Kandidati se javljaju dobrovoljno i nisu plaćeni za svoj rad nego oni žele služiti Crkvi u svojim selima. Uvjet za upis je da imaju završenu srednju školu (ili skoro završenu!).

Direktor programa je katekist u misiji Ndjoko gospodin Silumesi a s njim je i gospodin Thomas, katekist u misiji Lusu. Oni su učitelji i voditelji a obojica su i sami počeli kao animatori, nekad davno u misiji Sichili dok smo tamo bili zajedno.

Neki od animatora su pastoralni animatori i oni rade kao volonteri na župi ili u svojoj crkvi na postaji. Drugi su animatori učitelji. Oni, pored pastoralnog rada u crkvi još rade kao učitelji u maloj seoskoj školi (Community School).

I jedni i drugi se odgajaju za pastoralnu i misijsku službu među svojim narodom u selima obje misije. Važno je da nauče biti učenici Isusovi koji se svakodnevno hrane Njegovom Riječi, uvijek uče i budu zauzeti u svojoj službi kao misionari i animatori vjere.

avatar About bdabo

Misionar Boris Dabo je svećenik krčke biskupije koji kao „fidei donum“ misionar radi u Zambiji od 1983. Do sada je službovao u raznim misijama na području biskupije Livingstone na čijem velikom teritoriju ima područja koja su jos ne evangelizirana. Misionar Boris je do sada otvorio nove misije u Shangombo i Lusu koje su predane na upravljanje biskupiji a onda je poslan u Ndjoko da tamo osnuje novu misiju u kojoj se nalazi od 1. sijecnja 2011. Ove stranice svjedoče o procesu otvaranja nove misijske postaje. Misionar zahvaljuje na misijskoj suradnji i preporuča se u molitve.

Speak Your Mind